Doe Mee, word lid

Één groene gemeente

Betrokken

Middenin de gemeenschap

Één groene gemeente

Lijst Riel-Goirle staat voor verantwoord gebruik van onze leefomgeving en een goede gezondheid voor iedereen.

Betrokken

Lijst Riel-Goirle staat voor u als burger, als buurman, en vertegenwoordigt uw belangen.

Middenin de gemeenschap

Lijst Riel-Goirle signaleert en luistert.
Zo weten we wat er speelt in onze dorpen en passen het beleid daarop aan.

Voorjaar 2022, de verkiezingen zijn goed verlopen. Lijst Riel Goirle heeft maar liefst 5 zetels in de wacht gesleept en staat uiteraard ook de komende bestuursperiode weer graag voor U klaar.
Om dat elan een beetje kracht bij te zetten hebben we ons logo wat opgefrist. De schaduw is verdwenen, zodat ook ons herkenbaar vignet eenvoud, duidelijkheid en transparantie uitstraalt.

Het blijft ons doel om U ten dienste te zijn. Alleen samen komen we verder. We zijn er voor U, met U!

Lijst Riel Goirle gaat de wijken in

Gelukkig mogen we in snel tempo steeds meer na de lockdown, eindelijk! Nu het kan staan we bij Lijst Riel Goirle te popelen om jullie, onze dorpsgenoten, weer echt te zien en te spreken. Onder het motto “kijk in de wijk” trekken we de komende maanden ‘ouderwets’ de wijken in, uiteraard binnen de dan geldende regelgeving.

Het afgelopen jaar was op vele vlakken een beproeving en we leefden allemaal in onze eigen bubbel. Contact houden was daarom soms lastig. Ook heeft deze periode veel impact gehad op de samenleving, omgang met anderen en de betrokkenheid bij je omgeving of vereniging.

“In het afgelopen jaar heb ik met mijn wekelijkse lunchwandeling vele mensen uit Goirle en Riel gesproken. Daarbij hoorde ik veel ‘verborgen’ verhalen van dorpsgenoten en ondernemers over de impact van corona”  (Aldus fractievoorzitter Mark Verhoeven)

“Daarom komen we naar je toe de komende periode. Met onze oranje caravan zijn wij deze zomer op pad geweest  in Goirle en Riel om met iedereen die wil in gesprek te gaan. Onder het genot van een bèkske leut en een quukske keken we benieuwd naar hoe het met je gaat, je gevoel, je verhaal, jouw idee en beeld over de toekomst van onze mooie gemeente”.

  • Zaterdag, 2 oktober van 9 – 13 uur waren de leden van Lijst Riel Goirle met onze oranje caravan op diverse locaties in Riel.
  • Zaterdag, 16 oktober van 9 – 13 uur vond je leden van Lijst Riel Goirle met onze oranje caravan op diverse locaties in Goirle.Kijk hier waar wij waren in Goirle.

 

De komende tijd volgen nog meer wijken.  Mogen wij je begroeten op een van deze dagen?
Wij kijken ernaar uit. “Samen Lokaal Sterk”

Overzicht recent nieuws:

Liselotte Franssen geeft leden 2e kamer uitleg over de REKS

Vandaag gaan Tweede Kamerleden tijdens een werkbezoek in gesprek met regio’s over de Regionale Energiestrategieën. Ook Liselotte Franssen, wethouder bij de Gemeente Goirle en betrokken stuurgroeplid van de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) in onze regio is hierbij aanwezig. Zij biedt de kamerleden een blik op de kansen en dilemma’s bij de overstap op duurzame energie, energiebesparing, aanpassingen aan klimaatverandering en participatie van inwoners in Hart van Brabant.

Geschreven: 08 oktober 2021
De LRG komt naar je toe

Zorg dat je erbij bent, stel je vragen of doe gezellig mee. We waren op zaterdag 2 oktober in Riel en zaterdag 16 oktober in Goirle van 9.00 tot 13.00 uur met onze opvallende oranje caravan. Neem hieronder een kijkje waar wij ons bevonden op deze dagen.

200 gemeenten geven signaal af

Wethouders Marijo Immink en Liselotte Franssen steken hun oranje hand op als stopteken: stop geweld tegen vrouwen. Daarmee start vandaag..

Lees hier meer…..

Geschreven: 24 november 2020
Terugblik op de begrotingsvergadering

“Sinds we als gemeente taken van de landelijke overheid uitvoeren geven we veel meer geld uit dan dat we hebben. Vooral aan de sociale voorzieningen. De kwaliteit van..

Lees hier meer…..

Geschreven: 11 november 2020
Zwerfafvalbattle basisschool de Bron

In de oktober deden de kinderen van de basisschool De Bron in Goirle mee aan een zwerfafvalbattle. Deze battle is onderdeel van de grote PMD campagne Maak..

Lees hier meer…..

Geschreven: 10 november 2020
Project Natuur in het Dorp

De komende tijd worden in totaal 59 gierzwaluwkasten opgehangen in de omgeving van de Aabeekstraat en Thomas van Diessenstraat in Goirle en bij het Oranjeplein in Riel. Daarnaast komen nog….

Lees hier meer..

Geschreven: 14 mei 2020
2020
2 april 2020: Wij staan voor u klaar
  • Mark Verhoeven Fractievoorzitter
  • Erik Schellekens Raadslid
  • Cees Pelkmans Raadslid
  • Paul Brouwers Raadslid
  • Frans Theijs Burgerlid
  • Isabelle Visser Burgerlid.
1 april 2020: Liselotte Franssen geïnstalleerd als wethouder

Gisterenavond is tijdens een aangepaste raadsvergadering Liselotte Franssen (47) geïnstalleerd als wethouder. Zij neemt hiermee het stokje over van Bert Schellekens, die in januari om gezondheidsredenen zijn functie neerlegde. Met de komst van Franssen is het college weer compleet.

24 maart 2020: Benoemingen in bijzondere tijden

In de raadsvergadering van dinsdag 31 maart staat gepland om het besluit te nemen om Liselotte Franssen te benoemen als wethouder, Paul Brouwers te benoemen als nieuw raadslid en Isabelle Visser als burgerlid. Tijdens de coronacrisis zijn alle fysieke gemeenteraadsvergaderingen tot en met 6 april geannuleerd. De installatie van het raadslid en de wethouder vindt op een aangepaste manier plaats. In deze moeilijke tijd vindt de gemeenteraad het van belang dat het college en de raad weer op volle sterkte zijn.

De benoemingen moeten in een raadsvergadering gebeuren. De gemeenteraad kan niet digitaal besluiten en kan de benoemingen niet achteraf bekrachtigen. Omdat binnen de gemeenteraad geen verschil van inzicht bestaat over de benoemingsbesluiten van de wethouder en het nieuwe raadslid, is gezocht naar een manier waarop besluiten genomen kunnen worden, met zo min mogelijk aanwezigen. Zo wordt rekening gehouden met de maatregelen die getroffen zijn door het rijk om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Proces
Op maandag 30 maart, om 17.00 uur wordt een vergadering uitgeschreven – waarbij alleen burgemeester en griffier aanwezig zijn. Nadat geconstateerd is dat onvoldoende raadsleden op de vergadering zijn verschenen om deze te beginnen (het quorum), schrijft de burgemeester een nieuwe vergadering uit voor dinsdag 31 maart, 19.30 uur. Bij deze vergadering hoeft het quorum niet aanwezig te zijn. Een beperkt aantal raadsleden kan de besluiten dan nemen. Deze vergadering, met als enig beslispunt de benoeming van de nieuwe wethouder en een nieuw raadslid, duurt zo kort mogelijk.

20 januari 2020: Wethouder Schellekens legt functie neer

Wethouder Bert Schellekens (63) heeft vanwege gezondheidsredenen besloten om zijn functie neer te leggen. “Een zware beslissing, maar gezien mijn gezondheid wel de enige juiste”, aldus Bert Schellekens.

Het is nog niet bekend wie Schellekens als wethouder gaat opvolgen. De coalitiepartijen Lijst Riel Goirle, VVD, Proactief Goirle en CDA gaan hierover in overleg. Voorlopig nemen de andere collegeleden zijn taken waar.
Schellekens trad na de verkiezingen van 2018 voor de Lijst Riel Goirle (LRG) toe tot het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle. Hij had in zijn portefeuille ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en duurzaamheid. In de periode daarvoor zat hij vier jaar in de gemeenteraad.

Lijst Riel Goirle (LRG)
Cees Pelkmans
Blokakkers 3
5133 CA Riel
+31 (0) 620621963
info@lijstrielgoirle.nl