Één groene gemeente

Betrokken

Middenin de gemeenschap

1 april 2020

College weer compleet
Gisterenavond is tijdens een aangepaste raadsvergadering Liselotte Franssen (47) geïnstalleerd als wethouder. Zij neemt hiermee het stokje over van Bert Schellekens, die in januari om gezondheidsredenen zijn functie neerlegde. Met de komst van Franssen is het college weer compleet.

Door de coronacrisis zijn alle fysieke gemeenteraadsvergaderingen tot en met 6 april geannuleerd. In deze moeilijke tijd vindt de gemeenteraad het van belang dat het college en de raad weer op volle sterkte zijn. Daarom vond de benoeming onder bijzonder omstandigheden plaats. De vergadering duurde zo kort mogelijk, had slechts enkele aanwezigen en was verder alleen online te volgen.

Verdeling taken
Vanochtend is de portefeuilleverdeling besproken en vastgesteld in de collegevergadering. Franssen heeft onder andere volkshuisvesting, duurzaamheid en een deel ruimtelijke ordening in haar takenpakket.

Liselotte Franssen: “Ik kijk er naar uit om me in te zetten als bestuurder van onze mooie gemeente. De bestuursperiode is al twee jaar onderweg. Ik ben me bewust van het feit dat ik op een rijdende trein stap. Ik zie veel mooie dingen in onze gemeente gebeuren en ben blij dat ik hier mijn steentje aan kan bijdragen. Nu de druk op de woningmarkt hoog is en duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zijn er voldoende uitdagingen. Uitdaging die ik graag samen met het college aanga.”

Politieke loopbaan
Franssen is sinds 2014 voor Lijst Riel Goirle (LRG) actief in de Goirlese politiek. Eerst als raadslid en sinds 2018 ook als fractievoorzitter. Daarnaast vervulde Liselotte Franssen de taak van voorzitter bij de regiegroep en van waarnemend voorzitter van de gemeenteraad.