Één groene gemeente

Betrokken

Middenin de gemeenschap

24 november 2020

Stop geweld tegen vrouwen

Wethouders Marijo Immink en Liselotte Franssen steken hun oranje hand op als stopteken: stop geweld tegen vrouwen. Daarmee start vandaag Orange the world in de gemeente Goirle als één van de ruim 200 deelnemende gemeenten in Nederland. Orange the world is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. Van 25 november tot 10 december voeren mensen in meer dan 100 landen actie. In de gemeente Goirle maken we, samen met lokale organisaties, een statement tegen geweld tegen vrouwen.

Met een opgestoken hand zeg je ‘stop’. Het symbool van Orange the world is een oranje opgestoken hand. De kleur oranje staat voor een zonsopgang in een toekomst zonder geweld voor iedere vrouw en elk meisje.

Oranje voetstapjes in Goirle
Door het centrum van Goirle huppelen de voetstapjes altijd met je mee. Tijdens de actieweken zijn ze oranje. Ook dit is een statement tegen geweld tegen vrouwen.

Meld geweld
In de campagne van dit jaar staat het laagdrempelig melden van geweld tegen vrouwen centraal. Melden is belangrijk om het geweld te stoppen. Heeft u te maken met intimidatie of geweld? Of maakt u zich zorgen om iemand? Meld om uzelf of anderen te helpen. Kijk op de website of bel 0800-2000 (in noodgevallen, bel altijd 112).